Guide

kåseri       tekst       guide       studiebesøk

 

Lyst på en livlig utflukt med familie, venner eller kollegaer?
Een guide kan veilede gruppen og overraske underveis.
Se på forslagene, inspirasjonen følger av seg selv!
images_pijl

 
Amsterdam                     
Hovedstaden med herskapsboliger og lagerhus langs kanaler. Moderne arkitektur rundt havneområdet og flere byparker å observere dagliglivet i. Et stort sentrum med et rikt og variert utvalg av museer, butikker og spisesteder, langs forbausende rolige gater i den sykkelvennlige byen.

Andre byer        

På en times avstand fra flyplassen Schiphol til andre interessante byer. Den Haag med regjeringskvartalet fra middelalderen og som juridisk sentrum for FN. Historiske Delft med porselen og bostedet til mestermaleren Johannes Vermeer. Rotterdam med Europa’s største havn og et hyggelig besøk til den norske Sjømannskirken, og Haarlem’s rolige bygårder og fine muligheter for shopping.

Museer
I en forfriskende omvisning med en erfaren guide får du perspektiv på nederlandsk malerkunst i Rijksmuseum (Amsterdam), Van Gogh Museum (Amsterdam), Eye Filmmuseum (Amsterdam), Mauritshuis (Den Haag), Frans Hals Museum (Haarlem) og Kröller Müller Museum (Otterlo).

Highlights
Lei av storbyen? Ta buss i en halv time til nederlandske arvegods ‘på landet’. Fra Edam med lave hus og ostemarked, til tidligere fiskerbygd og kunstnerkoloni Volendam, med husene rett bak dikene. Bygda Marken gjør inntrykk med sin labyrint av smale gater langs ildgrønne hus. Vindmølleparken Zaanse Schans byr på tresko, ost og en titt på møllene innvendig.

Tema-tours
Følg omvisningen ‘Sosialistiske Spor’ i Amsterdam i en bydel fra tidlig 1900. Der anbefales også shopping med ‘Vintage-cycle-tour’ langs klesbutikker og ‘Dutch-Design-Walk’ for de som tør. Både Amsterdam og Rotterdam har ‘Moderne Juveler’ i havneområdet og er rike på ‘Norske Historier’ fra ulike perioder.

Aktiv!
Klar for gruppeaktiviteter og teambuilding? Tenkt på en workshop salsa-dans? Eller matlaging av et indonesisk risbord på femten retter? Besøk til genever-smaking, bartenderkurs eller et lokalt ølbryggeri kan inspirere. For de mest sporty sykler vi like utenfor byen til utleie av kanoer og ro-båter, omdøpt til ‘hviskebåter’.

 

interesse