Om Meg

Her og der. Seks år gammel var jeg da jeg flyttet til Norge med foreldrene mine. ‘Klar, ferdig….gå!’ var de forste norske ordene jeg hørte da vi kjørte inn gaten med de lekende barna. Senere subbet jeg gjennom nabolaget i de nye vinterstøvlene og ringte på hos folk på leting etter nye lekekamerater. Veldig direkte, til stor overraskelse for mine nye landsmenn. Sammenligningen mellom Norge og Nederland begynte der og da.

Her og der.
Hele oppveksten min var en eneste lang filosofisk reise ved kjøkkenbordet, som en gransking etter hvordan vaner oppstår. Nesten logisk studerte jeg sosialantropologi i Norge, og avsluttet studiet i Amsterdam. Den byen løsnet noe i meg. Frisinnet og blandet, det føltes som en ny hjemkomst.

Her og der. Og sammenligningen fortsetter. I samtaler med alle de menneskene som er flyktig på reise, eller definitivt velger mellom her og der. Også historiene om de som byttet land før i tiden fengsler. Alle viser de at det å reise eller emigrere løsner det mye i en.

To i én. De siste ti årene bruker jeg denne bakgrunnen til yrket mitt. Alt jeg hører, leser, betrakter og reflekterer, bruker jeg i en omvisning, artikkel, et kåseri eller når jeg forbereder et studiebesøk. For tiden står alle skuffer åpne og ‘her og der’ har blitt to tjern som jeg begge henter like mye inspirasjon fra; Norge og Nederland.