Gids

lezing       tekst       gids       studiebezoek

 

Zin in een levendig uitje met familie, vrienden of collega’s?
Een gids kan de groep begeleiden en onderweg verrassen.
Bekijk de voorstellen, de inspiratie volgt vanzelf!
 images_pijl

 
Amsterdam
De hoofdstad met patriciërswoningen en pakhuizen langs de grachten. Moderne architectuur in het havengebied en meerdere stadsparken waarin je het dagelijkse leven kan bekijken. Een groot centrum met een rijk en gevarieerd aanbod aan musea, winkels en eetgelegenheden, veelal langs verrassend rustige wegen aan de grachten.

Andere steden
Op een uur van Schiphol naar andere interessante steden. Den Haag met het Binnenhof uit de middeleeuwen en als juridisch centrum voor de VN. Historisch Delft met porselein en woonplaats van de meester-schilder Johannes Vermeer. Rotterdam met Europa’s grootste haven en een bezoek aan de Noorse Zeemanskerk. En Haarlem met haar rustige hofjes en uitgebreid aanbod aan winkels.

Musea
Volg een verfrissende rondleiding met een ervaren gids. Krijg perspectief op Nederlandse schilderkunst in het Rijksmuseum (Amsterdam), Van Gogh Museum (Amsterdam), Eye Filmmuseum (Amsterdam), Mauritshuis (Den Haag), Frans Hals Museum (Haarlem) en het Kröller Müller Museum (Otterlo).

Highlights
De grote stad zat? Op een half uur rijden bent u met de bus bij het Nederlands erfgoed op het platteland. Van Edam met lage huizen en kaasmarkt naar het vroegere vissersdorp en de kunstenaarskolonie Volendam, met huizen pal achter de dijken. Marken maakt indruk met haar labyrint aan smalle straatjes langs helder groene huizen. Windmolenpark Zaanse Schans trakteert op klompen, kaas en een kijkje in de molen van binnen.

Thema-tours
Volg in Amsterdam de rondleiding ‘Socialistische Sporen’ met rijke details in een stadsdeel van begin 1900. Ook aanbevolen wordt winkelen met ‘Vintage-Cycle-Tour’ en ‘Dutch-Design-Walk’ voor mensen met lef. Zowel Amsterdam als Rotterdam hebben ‘Moderne Juwelen’ in het havengebied en zijn rijk aan ‘Noorse Verhalen’, uit verschillende periodes.

Actief!
Klaar voor groepsactiviteiten en teambuilding? Gedacht aan een workshop salsa dansen? Of koken van een complete Indonesische rijsttafel? Bezoek een jenever-proeverij, bartendercursus of een lokale bierbrouwerij. Voor de sportievelingen fietsen we tot vlak buiten de stadsgrens en huren we kano’s en fluisterboten.

 

geintereseerd